Fotoverslag burgerpanel dag 1

Op 3 februari 2024 vond de eerste dag van het burgerpanel plaats. Tijdens het burgerpanel komen op twee dagen tientallen mensen bijeen om hun kennis over en ervaringen met de rechtsstaat te delen. Samen werken zij aan concrete adviezen voor het verbeteren van de rechtsstaat.

Op 2 maart komen de deelnemers van het burgerpanel opnieuw bij elkaar. Zij werken in groepjes verder aan de thema's van dag 1. Aan het einde van de dag presenteren zij hun adviezen aan de Staatscommissie rechtsstaat. Deze adviezen gebruikt de staatscommissie om de voorstellen in haar eindrapport zo goed mogelijk te laten aansluiten bij burgerperspectieven. 

De foto's geven een indruk van de eerste dag van het burgerpanel. 

Beeld: ©Sandra Mesman / Staatscommissie rechtsstaat
Sandra Mesman maakte een tekening bij de thema's van de dag