Reageer nu op de tweede internetconsultatie

Tot en met 22 april kan iedereen die dat wil reageren op de internetconsultatie van de Staatscommissie rechtsstaat. In de internetconsultatie worden 8 vragen voorgelegd waar mensen op kunnen antwoorden. In mei wordt het verslag van de internetconsultatie gepubliceerd.

De reacties op de internetconsultatie worden verwerkt in het adviesrapport van de staatscommissie. In dit rapport doet de commissie concrete voorstellen voor het verbeteren van de rechtsstaat. In juni overhandigt de commissie haar rapport aan regering, parlement en rechtspraak. 

De internetconsultatie is een van de middelen die de staatscommissie gebruikt voor haar onderzoek. Vorig jaar is er ook een internetconsultatie ingezet. Daarnaast heeft de staatscommissie burgers en professionals geraadpleegd via locatiegesprekken en rondetafelgesprekken. Hier lees je meer over de activiteiten van de commissie