Nog 10 dagen tot het open forum: meld je nu aan!

We hebben al veel aanmeldingen ontvangen voor het open forum, maar er zijn nog enkele plekken vrij. Wil jij je ervaring met de rechtsstaat delen, of meer weten over het onderzoek van de Staatscommissie? Meld je dan nu aan!

Waarom in gesprek over de rechtsstaat?

De rechtsstaat moet ervoor zorgen dat iedereen in vrijheid en veiligheid kan leven en dat mensen eerlijk en gelijk behandeld worden. Daarom hebben we wetten en verschillende ‘machten’ die elkaar in evenwicht houden: de regering en de Tweede en Eerste Kamer maken de wetten. Organisaties zoals het UWV en de Belastingdienst voeren de wetten uit, en rechters controleren of de wet goed is toegepast en het recht goed is nageleefd.

Jouw mening

Hoe vind jij dat die wetten en machten werken? Wat zijn je ervaringen daarmee? En weet je wat je kan doen als je het niet eens bent met beslissingen van de overheid? We vinden jouw mening belangrijk! Die kan namelijk verschillen van die van de overheid en experts. Op 20 oktober heb je de kans die mening te delen.

Hoe gaat het verder?

We geven als staatscommissie  advies aan de regering hoe het beter kan. Met jouw inbreng kunnen wij concretere verbeteringen voorstellen. Als je wilt weten hoe het verder gaat, kun je je abonneren op onze nieuwsbrief of ons volgen op Instagram of LinkedIn.

Lees meer of meld je direct aan