Denk mee: wat kan er beter aan de rechtsstaat?

De Staatscommissie rechtsstaat nodigt iedereen uit om via internetconsultatie ervaringen te delen en mee te denken over verbeteringen van onze rechtsstaat. Welk onderwerp verdient in uw ogen speciale aandacht en waarom? Wat zijn concrete maatregelen om het functioneren van de regering, het parlement en de rechtspraak en hun onderlinge verhouding in de praktijk te verbeteren? Hoe kan de rechtsbescherming van de burger effectief beter worden?

Reageren kan tot 1 jul 2023 via https://www.internetconsultatie.nl/staatscommissierechtsstaat.

Deze internetconsultatie is een van de manieren waarop de Staatscommissie rechtsstaat de perspectieven van burgers op de rechtsstaat in beeld wil krijgen. Daarnaast benadert de staatscommissie burgers op andere manieren, bijvoorbeeld via burgerpanels en peilingen. Het plan van aanpak om burgerperspectieven in beeld te krijgen verschijnt binnenkort op deze website.